Ruissalon luontokoulu

Luontokoulu on osa Turun kaupungin kouluille suunnattua Elämyspolkua ja sen tehtävänä on täydentää ja tukea koulujen omaa ympäristökasvatusta ja tarjota valmiita ajankohtaisten opetussuunnitelmien sisällöt huomioiden koottuja opetuskokonaisuuksia. Ruissalon luontokoulussa käy vuosittain yli 4000 turkulaista 2-4-luokkalaista.

Luontokoulussa omat kokemukset ja elämykset ovat avainasemassa, joten iso osa opetuksesta tapahtuu ulkona. Samalla, kun opitaan liikkumaan luonnossa sekä havainnoimaan ja tutkimaan ympäristöä, kehitetään myönteistä luontosuhdetta. Varsinaisten luontokoulupäivien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja sekä tehdään yhteistyötä muiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Ruissalon luontokoulu, entinen Tammenterhon luontokoulu, aloitti toimintansa vuonna 1995 Rantapromenadin varrella. Luontokoulu siirtyi vuonna 2016 Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan yhteyteen ja uudet, remontoidut tilat valmistuivat syksyllä 2017.

Yhteystiedot

Ruissalon luontokoulu

Ruissalon puistotie 215

20100 Turku

nina.puistovaara@turku.fi

050 380 8388

Luontokoulun opettajana toimii Nina Puistovaara ja hänet tavoitat parhaiten lähettämällä sähköpostia. Puhelimitse Ninan saa varmimmin kiinni iltapäivisin klo 14 jälkeen, voit myös jättää tekstiviestillä soittopyynnön.