Ajankohtaista

Lukuvuosi 2022-2023 *VARAUSKALENTERI TÄYNNÄ!*

Lukuvuosi 2023-24

2. luokkien opettajille: Elo-syyskuun aikoja 2-luokkalaisille voi ja kannattaa varailla jo ennen kesälomaa! Koko syyslukukausi on varattu 2-luokkalaisten vierailuille. Ensimmäisen luontokoulukerran teemana on syksyinen luonto sekä se, miten maastossa toimitaan niin, että luonto ei vahingoitu ja kaikilla on mukavaa. Myös luontokoulun nimikkoeläin lehtopöllö tulee tutuksi. Ohjelman sisältö muuttuu hieman syksyn edetessä. Huom. keväällä ei ole enää tarjolla ohjelmaa kakkosille.

3. luokkien opettajille: Tammikuun alusta maaliskuun puoliväliin on tarjolla kolmosille suunnattua talviohjelmaa, jossa kantavana teemana on eläinten ja kasvien sopeutuminen.

4. luokkien opettajille: Neloset ovat tervetulleita vierailulle huhti- ja toukokuun aikana ja tarjolla oleva ohjelma on kytköksissä kevään etenemiseen. Alustavan aikataulun mukaan heti huhtikuun alusta alkaen on mahdollista päästä tutkimaan sammalia ja jäkäliä (jotka ovat muuten hurjan mielenkiintoisia ja merkityksellisiä monimuotoisuuden kannalta!), huhtikuun puolesta välistä eteenpäin voimme tutustua maaselkärangattomien maailmaan ja toukokuussa pääsee tekemään myös lammikkotutkimuksia. Kaikissa ohjelmissa on tutkiva ote ja perehdymme myös monimuotoisuuden merkitykseen luonnossa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Luontokoulut.fi

Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton ylläpitämä materiaalipankki: mappa.fi

Luonto-Liiton keväseuranta

BirdLifen Lasten lintuviikon materiaali

Vihreä Lippu ja uusi materiaali luonnon monimuotoisuudesta

LuontoPortti: tietopankki Suomalaisista luonnonvaraisista lajeista

Suomen Lajitietokeskus

INaturalist-mobiilisovellus & luontoharrastajien yhteisö

Punainen kirja: Suomen uhanalaiset lajit

Toivoa ja toimintaa -hankkeen materiaalit ja Kestävän kehityksen juhlapäiväkalenteri (BMOL)

Maaperän sankarit (BMOL)

Puutarhakasvatus.fi