Toiminta

Luontokoulu on osa Turun kaupungin kouluille suunnattua Elämyspolkua ja sen tehtävänä on täydentää ja tukea koulujen omaa ympäristökasvatusta ja tarjota valmiita ajankohtaisten opetussuunnitelmien sisällöt huomioiden koottuja opetuskokonaisuuksia. Ruissalon luontokoulussa käy vuosittain yli 4000 vierailijaa.

Luontokoulussa omat kokemukset ja elämykset ovat avainasemassa, joten iso osa opetuksesta tapahtuu ulkona. Samalla, kun opitaan liikkumaan luonnossa sekä havainnoimaan ja tutkimaan ympäristöä, kehitetään myönteistä luontosuhdetta. Varsinaisten luontokoulupäivien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja sekä tehdään yhteistyötä muiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Ruissalon luontokoulu aloitti toimintansa vuonna 1995 Rantapromenadin varrella nimellä Tammenterhon luontokoulu. Luontokoulu siirtyi vuonna 2016 Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan yhteyteen ja uudet, remontoidut tilat valmistuivat syksyllä 2017. Luontokoulua ylläpitää Turun kaupungin Kaupunkitoimialan Ympäristönsuojelun yksikkö. Ruissalon luontokoulu on LYKE-verkoston sertifioitu kehittämiskeskus.